[UA→GA4] Objectius de destinació

Utilitzeu l'eina de migració d'objectius per replicar automàticament la majoria d'objectius d'esdeveniment i de destinació de la propietat de Universal Analytics a la nova propietat de Google Analytics 4.

A Universal Analytics podeu enregistrar un objectiu de destinació quan un usuari arriba a una pàgina especificada. Un exemple típic d’objectiu de destinació és la pàgina d’agraïment o de confirmació que es mostra després d'haver enviat un formulari.

Exemple:

Exemple d'un objectiu de destinació a Universal Analytics. Enregistra quan la dimensió Pàgina és igual a "/contacte-enviat.html".

Tal com s'explica als conceptes bàsics dels esdeveniments clau de Google Analytics 4, les propietats de Google Analytics 4 (GA4) no envien peticions de fitxer de visualitzacions de pàgina. En lloc de fer-ho, quan un usuari visita una pàgina del vostre lloc web, GA4 envia un esdeveniment page_view (o un esdeveniment screen_view si l'usuari fa servir la vostra aplicació). L'esdeveniment té paràmetres que indiquen l'URL, el títol de la pàgina, etc.

A fi de generar un esdeveniment clau per a una visualització de pàgina específica, podeu seguir un dels dos enfocaments següents.

Opció 1: crear un esdeveniment clau nou mitjançant la interfície d'usuari

Tal com s'indica a Esdeveniments clau a Google Analytics 4, no podeu definir un esdeveniment clau de GA4 en funció de paràmetres diferents d'event_name. La dificultat a l'hora de definir un esdeveniment clau segons una visualització de pàgina específica és que cada visualització de pàgina s'enregistra amb el mateix nom d'esdeveniment: page_view. Si marqueu l'esdeveniment predeterminat page_view com a esdeveniment clau, totes les visualitzacions de pàgina del lloc web es comptaran com a esdeveniment clau.

La solució passa per crear un esdeveniment nou mitjançant la interfície d'usuari que s'activarà quan es produeixi l'esdeveniment page_view a la pàgina desitjada:

1. A Administració, a Visualització de dades, feu clic a Esdeveniments i, tot seguit, a Crea un esdeveniment.
  2. Trieu un flux de dades.
  3. Feu clic a Crea i, tot seguit, al tauler Crea un esdeveniment:
    1. Introduïu un nom per a l'esdeveniment nou.
      Si podeu, utilitzeu un dels esdeveniments recomanats. Per exemple, per als enviaments d'un formulari de contacte podeu utilitzar el nom d'esdeveniment generate_lead.
    2. Pel que fa a la primera condició de coincidència, especifiqueu event_name - és igual a - page_view.
    3. Pel que fa a la segona condició de coincidència, especifiqueu el paràmetre page_location (o potencialment page_title), com ara page_location - és igual a https://www.example.com/contacte-enviat.
    4. Si voleu copiar un valor d'objectiu des de Universal Analytics, feu clic al botó Afegeix una modificació i introduïu-hi el valor Paràmetre; a Valor nou, introduïu el valor que heu utilitzat a l'objectiu de Universal Analytics (p. ex., "10").
  4. Torneu a Administració i, a Propietat, feu clic a Esdeveniments clau.
  5. Feu clic a Esdeveniment clau nou.
  6. Com a nom de l'esdeveniment, introduïu l'esdeveniment configurat als passos 1-4; per exemple, generate_lead.

Tot i que no podeu crear directament un esdeveniment clau paramètric, sí que podeu utilitzar la modificació d'esdeveniments per crear un esdeveniment clau nou (al nivell d'administrador) a partir del nom de l'esdeveniment i d'un o més paràmetres d'esdeveniment addicionals.

Opció 2: enviar un esdeveniment específic d'esdeveniment clau des del codi del lloc web

Si podeu editar el codi del lloc web o la configuració de Tag Manager, podeu enviar un esdeveniment que tingui com a única finalitat indicar que s'ha produït un esdeveniment clau:

1. A la pàgina /contacte-enviat, actualitzeu el codi gtag o configureu Google Tag Manager perquè enviï directament un esdeveniment generate_lead.
  2. Marqueu l'esdeveniment generate_lead com a esdeveniment clau, tal com s'explica als passos del 4 al 6 del procediment anterior.

Visualitzacions de pàgina virtuals

De vegades us pot interessar enregistrar un esdeveniment page_view fins i tot encara que no s'hagi produït una càrrega física de pàgina, com pot ser el cas dels llocs web creats amb arquitectures SPA (aplicació d'una sola pàgina) o PWA (aplicació web progressiva), o dels fluxos específics de tipus AJAX a la vostra experiència web.

Suposem que els vostres desenvolupadors web han creat una experiència de tramitació de compra en quatre pantalles que es renderitza al navegador sense càrregues de pàgina intermèdies. En aquest cas, només la primera pantalla del procés de tramitació de compra requereix una càrrega física de la pàgina i genera una visualització de pàgina de Google Analytics de manera predeterminada.

Si no es genera cap visualització de pàgina de manera predeterminada per als passos del 2 al 4, com podeu crear un embut de conversió i enregistrar un esdeveniment clau a Google Analytics?

A Universal Analytics podeu generar una visualització de pàgina virtual. Utilitzeu els vostres propis scripts gtag, o etiquetes i activadors de Google Tag Manager, per enviar l'actualització de la pantalla com a visualització de pàgina. També podeu anul·lar l'URL de la dimensió Pàgina perquè sigui el valor que vulgueu (per exemple, /compra-2, /compra-3, etc.).

A GA4, hi podeu seguir el mateix mètode. La diferència és que fareu el seguiment d'un esdeveniment page_view, és a dir, d'un esdeveniment amb el nom page_view (o amb un nom diferent, com ara virtual_page_view), i que especificareu el vostre propi paràmetre page_location (https://www.example.com/compra-2, https://www.example.com/compra-3, etc.). També és recomanable incloure un paràmetre page_title significatiu, que es mostrarà de manera predeterminada en alguns informes i exploracions de Google Analytics (per exemple, a l'exploració del camí) en lloc del paràmetre page_location.

Tot seguit, podeu crear un esdeveniment mitjançant la interfície d'usuari tal com es descriu més amunt per generar un esdeveniment nou; per exemple, checkout_completed, per al pas final del procés de tramitació de compra.

També podeu seguir el mètode alternatiu que s'indica més amunt: generar directament un esdeveniment checkout_completed a través de gtag o de Google Tag Manager al pas final de tramitació de compra.

Finalment, marqueu l'esdeveniment checkout_completed com a esdeveniment clau.

Ha estat útil?

Com ho podem millorar?
Cerca
Esborra la cerca
Tanca la cerca
Menú principal
true
Cerca al Centre d'ajuda
true
true
true
true
true
false
false